Zoom Workshop Herken de emotie van je kind

Uitgelicht

17 apr
  • 20:00
  • Zoom in vanuit je huis
  • gratis na aanmelding

 

Herken jij de emoties van je kind?
Bestaat er zoiets als krokodillentranen? Houd je kind je voor de gek? Maar wat als je kind om alles huilt? Wanneer beweeg je mee? En wanneer stel je een grens? Wanneer word je gemanipuleerd en wanneer zijn de emoties echt?

Herken je dit?
•             Het huis is te klein wanneer je de verkeerde kleur beker geeft.
•             Je vroeg alleen maar of ze haar jas op wilde hangen, nu zit ze kwaad op de grond.
•             Wanneer je ‘nee’ zegt op zijn vraag om een snoepje, vlak voor het eten, volgt er een woede-uitbarsting.

En natuurlijk weet je dat dit erbij hoort. Alleen nu zou je weleens willen weten waar je goed aan doet: Strenger optreden, duidelijk maken dat niet alles zomaar kan of juist toegeven of troosten? In deze online workshop leer je over de emoties van kinderen. Waar komen ze vandaan, wat betekenen ze en vooral: hoe ga je ermee om. Boosheid, verdriet, angst en liefdevol grenzen stellen komen aan bod in deze interactieve workshop. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Ouders over de workshop
"We vonden het een heldere workshop, herkenbare voorbeelden en duidelijke antwoorden en tips. Qua verwachting hoopten wij handvatten te krijgen bij bepaalde emoties. Daar hebben wij er zeker een aantal van gekregen, net als wat eyeopeners."
"Erg inspirerend, compact en interactief."

Ouders voor ouders
Damiët van Stek is moeder van 2 zoons (2012 en 2015). Zij heeft een eigen coachpraktijk waarin ze moeders die zich boos, streng, ongeduldig en een soort politieagent voelen in het ouderschap, begeleid naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee.

Deelname en aanmelding
Deze interactieve zoomworkshop is voor ouders die merken dat ze ongeduldiger en bozer reageren op hun kind dan ze willen, met kinderen in de leeftijd van 2 – 12. We gaan echt met elkaar aan de slag en uiteraard is er ruimte voor vragen. Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

 

Start: 
maandag, april 17, 2023 - 20:00
Eind: 
maandag, april 17, 2023 - 21:30

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking