Zoom Workshop 9-jaars Fase

Uitgelicht

7 feb
  • 20:00
  • Zoom in vanuit huis
  • Grais na aanmelding

‘ Je zit echt in de puberteit!’  Hoor je jezelf denken of roepen. Maar je kind is nog maar negen!

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. Is jouw kind rond de negen jaar (8,9,10 jaar) en merk je dat zijn gedrag en behoefte veranderen? Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon? Zou je deze fase graag beter willen begrijpen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt en hem/haar kan ondersteunen?

De workshop ‘ik ben 9’ staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en de elf jaar. Soms lijkt het alsof je kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn. Laat je tijdens deze workshop informeren over deze levensfase van je kind en ontvang handvatten hoe je jouw kind op een goede manier kunt ondersteunen.

•    Ontdek meer over de negenjaarsfase 
•    Leer hoe je jouw kind kunt ondersteunen in deze periode
•    Laat je inspireren door handige en creatieve tips zodat je aan het einde van de avond met leuke ideeën naar huis gaat.
•    Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Ouders over de workshop
"Veel herkenning. Tips gekregen waar ik wat mee kan."
"Mijn eerste webinar qua opvoeden. Fijn dat velen met dezelfden fases worstelen. Dat geeft erkenning."
"Fijn om van andere ouders te horen waar ze tegenaan lopen."

Ouders voor ouders
Deze online workshop wordt begeleid door Leonie Aalders. Moeder van een tweeling die de 9-jaarsfase al heeft meegemaakt. In het dagelijks leven coacht Leonie ouders en kinderen in haar eigen praktijk Anders kijken naar je kind. Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en organiseert zij allerlei workshops. Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach met jullie delen. 

Deelname en aanmelding
Deze online workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar, maar uiteraard is het ook goed om al voorbereid te zijn op deze leeftijd en zijn ouders van jongere kinderen natuurlijk meer dan welkom. Deelname is gratis na aanmelding via deze link. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
dinsdag, februari 7, 2023 - 20:00
Eind: 
dinsdag, februari 7, 2023 - 21:30

Activiteiten

26 sep

Zoom Workshop Meiden Venijn

  • 26/09/2023
  • Gratis na aanmelding
3 okt

Workshop Opvoedopstellingen

  • 03/10/2023
  • Gratis na aanmellding
4 okt

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking