Workshop Puber in Huis (Maarssenbroek)

Uitgelicht

5 okt
 • 20:00
 • Niftarlake. Pauwenkamp 151 in Maarssenbroek
 • Gratis na aanmelding

“Ja”, “nee”, “duh”, “boeit me niet”, “je ziet toch dat ik bezig ben”….. dit zijn voor veel ouders herkenbare reacties, die dagelijks onderdeel zijn van de communicatie tussen ouder en puber. En dan hebben we het nog niet eens over de momenten dat je al helemaal geen contact kunt krijgen als je puber weer eens helemaal vastgeplakt zit aan zijn I-pad of I-phone. Kortom, hoe kun je nu als ouder in contact komen met je puberende kind?

Het is een uitdaging waarin je als ouder flink kan worstelen en soms machteloos staat toe te kijken. Puberteit, het lijkt voor de ouders vaak een moeilijke en minder leuke fase. Dat is begrijpelijk, maar wist je dat je puber het vaak nóg moeilijker heeft? Als ouder wil je er altijd voor je kind zijn. Je wilt ze helpen, beschermen en goed voor ze zorgen. Natuurlijk vindt je puber het fijn dat je er voor ze bent. Maar anderzijds wil je puber zelfstandig worden en zelf keuzen kunnen maken. Dat betekent dat je als ouder steeds meer moet loslaten. En dat is nu juist voor ouders een moeilijk moment. Communiceren met je puber is in dit stadium dan ook een belangrijk onderdeel om op die manier je kind op een prettige manier te kunnen begeleiden. Maar hoe kom je eigenlijk in contact met je puber en welke blokkades zijn er in de communicatie die zorgen voor een moeizaam contact?

Tijdens deze inspirerende workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele oplossingen voor de communicatieremmers. Aan het einde van de avond ga je met handige communicatietips naar huis, zodat jij én je puber samen een mooie communicatie tegemoet gaan. Tevens zal er ook ruimte zijn om te reflecteren en spiegelen van wat het gedrag van de puber bij jou doet als ouder.

 • Leer de (belevings)wereld van je puber te ontdekken en ervaar dat creatieve oplossingen voor een betere communicatie zorgen.            
 • Ontdek hoe uitdagend en leuk de puberteit kan zijn en welke positieve effecten jouw gedrag kunnen hebben op je kind.
 • Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke ideeën naar huis gaat.
 • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Ouders voor ouders
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Kwadraad en het Jeugd-Punt en wordt begeleid door Angèle BabeliowskyAngèle is ervaringsdeskundige en gezinscoach.  Ze begeleidt workshops, geeft trainingen en heeft haar eigen praktijk Pubers & Zo waar zij ouders met pubers begeleidt. Ze is moeder van 2 pubers (1999 en 2002) en getrouwd. Angèle vindt Ouders Lokaal een waanzinnig initiatief omdat dit bijdraagt aan het welzijn van kinderen en ouders, haar grote passie, en ouders verbindt. Deelname aan het team vrijwilligers vervult voor haar ook de behoefte te delen en geïnspireerd te worden op het gebied van kinderen, opvoeden, begeleiden en coachen.

Deelname en aanmelden
Deelname aan deze inspiratieworkshop is gratis (na aanmelding). Klik hier om je aan te melden.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Start: 
woensdag, oktober 5, 2022 - 20:00
Eind: 
woensdag, oktober 5, 2022 - 22:00

Activiteiten

26 sep

Zoom Workshop Meiden Venijn

 • 26/09/2023
 • Gratis na aanmelding
3 okt

Workshop Opvoedopstellingen

 • 03/10/2023
 • Gratis na aanmellding
4 okt

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking