Workshop Je Gezin als Spiegel

Uitgelicht

16 mei
  • 20:00
  • Jongerencentrum Second Base (Safarigebouw - Bisonspoor 237 Maarssenbroek)
  • Gratis na aanmelding

Deze workshop gaat niet door, helaas.
De workshop wordt ook gegeven op 4 oktober 2022, in Mijdrecht. 
Je kan je aanmelden via deze link

“Een kind is de spiegel van het gezin, hij weerspiegelt de morele zuiverheid van zijn ouders.”

Of je het nu wil toegeven of niet - of je wilt of niet – jij bent de spiegel van jouw ouders en jouw kind(eren) spiegelen jou weer als ouder. Ouders hebben de grootste invloed op ons leven. We zien, absorberen en handelen hun beste en slechtste gewoonten en gedragingen uit.

Als ouder doe je je best, misschien niet altijd met succes, om de beste versie van jezelf te zijn die je kan zijn voor jouw kinderen. Wellicht doe je dagelijks ook je best om jouw basiswaarden en -gedragingen bij te brengen in de hoop dat ze een succesvol leven zullen leiden. Fijn als dit lukt en dit zich reflecteert in je kind, maar het kan ook heel goed zijn dat jouw kind(eren) iets heel anders terug laten zien door bijvoorbeeld (in jouw ogen) niet wenselijk gedrag. Bijvoorbeeld omdat je niet op één lijn ligt met je partner, of je eigenlijk een beetje de verbinding bent kwijtgeraakt samen of met jezelf, etc.  Durf jij in deze spiegel te kijken en hiervan te leren?

In deze workshop ga je ontdekken wat jouw kind(eren) jou en je partner spiegelen, en hoe je met behulp van de juiste communicatie een eerste aanzet maakt tot gewenste verandering binnen je gezin.

Ouders over deze workshop
"Nieuwe inzichten en ideeën opgedaan om verder mee te gaan."
"Heel erg leerzaam, meer dan verwacht."
"Verrassend en intens"

Ouders voor ouders
Deze workshop wordt begeleid door Ramon Buijs en Cathelijn van Ingen. Samen zijn ze trotse ouders van twee puberdochters en een praktijk waarin zij onder andere stellen begeleiden in het herstel van hun relatie en workshops geven rondom het thema communicatie en patroondoorberekend werken binnen de gezinsdynamiek. 

Deelname en aanmelding
Deze workshop is geannuleerd

Wil jij/jullie je inzetten om jezelf nog beter te leren kennen en elkaar te versterken door je kind(eren) als spiegel te zien? Meld je dan aan voor deze workshop. 

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
maandag, mei 16, 2022 - 20:00
Eind: 
maandag, mei 16, 2022 - 22:00

Activiteiten

13 jun

Workshop Je Kind naar de Brugklas

  • 13/06/2022
  • Gratis na aanmelding
27 jun

Zoom Workshop Word de ouder die je wél wilt zijn

  • 27/06/2022
  • Gratis na aanmelding
6 okt

Zoom Workshop Meiden Venijn

  • 06/10/2022
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking