Ons Team

Ouderavond over lachgas, alcohol en andere middelen met interactief theater:

Uitgelicht

14 okt
  • 20:00
  • Jeugdpunt Second Base (Bisonspoor 237, Maarssenbroek)
  • gratis na aanmelding

‘Wat laat ik toe als ouder en waar trek ik de grens?’

Naarmate kinderen ouder worden brengen zij steeds meer tijd door met vrienden en leeftijdsgenoten. Wellicht maak je je zorgen dat je kind te maken krijgt met groepsdruk door vrienden en gaat experimenteren met lachgas, alcohol, roken, cannabis of andere middelen. Of misschien is je kind daar nog niet geïnteresseerd in maar wil je wel afspraken maken om het voor te zijn? Als ouder heb je soms het gevoel dat wat je zegt of doet er eigenlijk niet meer toe doet. Maar is dat ook zo? En hoeveel invloed heb je als ouder als het gaat over het gebruik van lachgas, alcohol, roken of blowen? Hoe ga je het gesprek hierover aan met je kind? En helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender? Hoe denken andere ouders hierover? Met interactief theater worden er deze avond diverse (herkenbare) situaties gepresenteerd en bespreken we hoe je als ouder met experimenterende kinderen kunt omgaan.

Kom naar deze interactieve ouderavond en laat je infomeren over de diverse middelen, hoe hiermee om te gaan als ouder en laat je inspireren door andere ouders. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met medewerkers van Jellinek, Politie en het Jongerenwerk.

Door wie?
De avond wordt begeleidt door medewerkers van Jellinek in samenwerking met acteurs die herkenbare situaties zullen spelen.

Deelname en aanmelding
De avond is bedoeld voor ouders van (pre)pubers. Het Jeugdpunt (Second Base) heeft haar ruimte speciaal voor ons beschikbaar gesteld. Je bent hier van harte welkom op vanaf 19:45 uur (inloop met thee/koffie). Deelname is gratis na aanmelding (max 30 personen). Klik hier om je aan te melden.

Start: 
donderdag, oktober 14, 2021 - 20:00
Eind: 
donderdag, oktober 14, 2021 - 22:00

Activiteiten

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking