Natuurbeleving Mama Lokaal ism MEC

Uitgelicht

4 okt
  • 10:00
  • MEC: Reigerskamp 197, 3607 HK Maarssen
  • Gratis

Natuurbeleving voor kinderen
Deze ochtend organiseert het Mama Lokaal voor de allerkleinsten en hun mama's (en papa's) een leuke natuurbeleving. Dit doen wij in samenwerking met het MEC waar tevens de natuurbeleving plaats vindt. 

Natuur beleef je met alle zintuigen. Voelen is daar één van. Deze ochtend zetten wij de herfst centraal. Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Neem voor de zekerheid schone kleertjes mee en een handdoek. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie staat om 10 uur klaar (let op: vanwege deze natuur activiteit zijn wij deze ochtend dus te vinden in het MEC)
 
Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen.

Ouders voor ouders
Deze natuurbeleving wordt begeleid door Margaret en Sheba in samenwerking met het MEC.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

 
 
Start: 
woensdag, oktober 4, 2023 - 10:00
Eind: 
woensdag, oktober 4, 2023 - 11:30

Activiteiten

26 sep

Zoom Workshop Meiden Venijn

  • 26/09/2023
  • Gratis na aanmelding
3 okt

Workshop Opvoedopstellingen

  • 03/10/2023
  • Gratis na aanmellding
4 okt

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking