Inspirerend kopje koffie bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

4 nov
  • 10:00
  • Jongerencentrum Second Base - 1ste verdieping Safarigebouw (Bisonspoor 237, hieronder meer uitleg)
  • gratis

Deze ochtend komt Corrie Versluis van Bezzzpecial Coaching bij ons op de koffie. Zij zal (terwijl de kinderen lekker spelen of op schoot zitten) de Peuterpuberteit centraal zetten. Je krijg handige handvatten aangereikt van Corrie voor de opvoeding van je peuterpuber en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen.

Peuterpuberteit
Vaarwel 'Nee-fase'....welkom Peuterpuberteit! Samen met je peuter ga je weer een nieuwe fase tegemoet. Het échte opvoeden is begonnen. Je peuter zit namelijk in een fase waarin hij zelf wil beslissen, in opstand komt en grenzen probeert te verleggen. Kortom, weer een nieuwe uitdaging voor jou als ouder! Een uitdaging waarin je soms flink kan worstelen met de omgang en opvoeding van je peuter. Hoe leuk de peuterfase ook kan zijn, er zijn ook vaak van die momenten dat alle energie wegzakt omdat je peuter weer een driftbui heeft, peuterfratsen uithaalt of tegendraads is. Maar hoe bespaar je eigenlijk je energie op deze momenten? En wat kan je doen om er een leuke peuteropvoedtijd van te maken? Tijdens deze inspirerende ochtend ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele opvoedtips die je meteen kan toepassen, zodat het opvoeden van je peuterpuber een stuk makkelijker én leuker wordt. 
Kom je gezellig met je kleine?

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan één van de coordinatoren.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op vrijdagochtend gecoördineerd door Elise en Margaret.  

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Uitleg route in Safarigebouw (zwembadgebouw) tijdens Mama Lokaal

  • Bij Bisonspoor 237 (Maarssenbroek) aangekomen, neem je de ingang aan de voorkant van het gebouw (de achteringang is voor jongeren).
  • Ga omhoog via de trap naast de bibliotheek of pak de lift naast de trap (druk in de lift op 2).
  • Ga linksaf en ga door de klapdeuren.
  • Loop een stukje door, langs de tribune van de gymzaal.
  • Aan de rechterkant zie je nu de ingang van Second Base, ga weer door de klapdeuren.
  • Ga door de lange hal verder (links toiletten) en daarna links door de klapdeuren.
  • Je bent er. We zitten in de grote speelhal of in het keukengedeelte ernaast.
Start: 
vrijdag, november 4, 2022 - 10:00
Eind: 
vrijdag, november 4, 2022 - 11:30

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking