Koffie/Speelochtend bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

25 aug
 • 10:00
 • Jongerencentrum Second Base - 1ste verdieping Safarigebouw (Bisonspoor 237, hieronder meer uitleg)
 • Gratis

Kom deze ochtend gezellig op de koffie met je kind(eren) en ontmoet andere ouders in een ontspannen, vrijblijvende setting. Kinderen kunnen met elkaar spelen met speelgoed uit de speelgoedkist en ouders kunnen met elkaar kletsen over dynamiek van het opvoeden. Kom je gezellig met je kleine? 

Belang van samen spelen
Samen spelen is goed voor de sociale ontwikkeling, het taalvermogen en de fantasie van je kindje. Door samen te spelen leert je peuter met andere kinderen omgaan. Hij leert rekening te houden met een ander, op zijn beurt te wachten en samen te werken. Ook merkt hij dat je elkaar kan helpen: je kan samen hogere torens bouwen en beter verstoppertje spelen dan alleen. Zo maak je bij Mama Lokaal als ouder niet alleen vrienden, maar zet je kind ook zijn eerste stapjes richting vriendschap. 

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan één van de coordinatoren.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op vrijdagochtend gecoördineerd door Elise en Margaret.  

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Uitleg route in Safarigebouw (zwembadgebouw) tijdens Mama Lokaal

 • Bij Bisonspoor 237 aangekomen, neem je de ingang aan de voorkant van het gebouw (de achteringang is voor jongeren).
 • Ga omhoog via de trap naast de bibliotheek of pak de lift naast de trap (druk in de lift op 2).
 • Ga linksaf en ga door de klapdeuren.
 • Loop een stukje door, langs de tribune van de gymzaal.
 • Aan de rechterkant zie je nu de ingang van Second Base, ga weer door de klapdeuren.
 • Ga door de lange hal verder (links toiletten) en daarna links door de klapdeuren.
 • Je bent er. We zitten in de grote speelhal of in het keukengedeelte ernaast.
Start: 
vrijdag, augustus 25, 2023 - 10:00
Eind: 
vrijdag, augustus 25, 2023 - 11:30

Activiteiten

26 sep

Zoom Workshop Meiden Venijn

 • 26/09/2023
 • Gratis na aanmelding
3 okt

Workshop Opvoedopstellingen

 • 03/10/2023
 • Gratis na aanmellding
4 okt

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking