Knutsel/Koffieochtend bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

22 sep
 • 10:00
 • Jongerencentrum Second Base (1ste verdieping Safarigebouw aan Bisonspoor 237)
 • Gratis

Deze ochtend is er de mogelijkheid voor de allerkleinsten om te knutselen en uiteraard kan er onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar gekletst worden over de dynamiek van het opvoeden. Kom je gezellig?

Knutselen met je kind(eren) zijn ervaringen, die je als ouder niet wilt missen. Samen knutselen bevorderd waarnemen en denken; waar moet ik beginnen en hoe zit iets in elkaar? Door knutselen wordt de ruimtelijke oriëntatie vergroot en motorische vaardigheden getraind. Het is ook zeer goed voor de ontwikkeling van het concentratie vermogen, zelfvertrouwen en creativiteit. Je kind leert spelenderwijs begrippen zoals op elkaar, tegen elkaar, er in steken, vormen en afmetingen. Materialen kennis en technieken worden toegepast om verschillende materialen en vormen te verwerken. Kom je gezellig met je kleine? De koffie/thee staat klaar.

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan één van de coordinatoren.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op vrijdagochtend gecoördineerd door Elise en Margaret.  

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

 

Uitleg route in Safarigebouw (zwembadgebouw) tijdens Mama Lokaal

 • Bij Bisonspoor 237 (Maarssenbroek) aangekomen, neem je de ingang aan de voorkant van het gebouw (de achteringang is voor jongeren).
 • Ga omhoog via de trap naast de bibliotheek of pak de lift naast de trap (druk in de lift op 2).
 • Ga linksaf en ga door de klapdeuren.
 • Loop een stukje door, langs de tribune van de gymzaal.
 • Aan de rechterkant zie je nu de ingang van Second Base, ga weer door de klapdeuren.
 • Ga door de lange hal verder (links toiletten) en daarna links door de klapdeuren.
 • Je bent er. We zitten in de grote speelhal of in het keukengedeelte ernaast.
Start: 
vrijdag, september 22, 2023 - 10:00
Eind: 
vrijdag, september 22, 2023 - 11:30

Activiteiten

26 sep

Zoom Workshop Meiden Venijn

 • 26/09/2023
 • Gratis na aanmelding
3 okt

Workshop Opvoedopstellingen

 • 03/10/2023
 • Gratis na aanmellding
4 okt

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking