Inspirerend kopje koffie bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

29 mrt
  • 10:00
  • jongerencentrum Secondbase - 1ste verdieping Safarigebouw (Bisonsspoor)
  • gratis

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Een mooie gelegenheid om ouders met jonge kinderen te inspireren. Deze ochtend schuift Vera Hagen van praktijk 'Veerkracht voor je kind'  aan voor een inspirerend kopje koffie en zal samen met de ouders dit thema centraal zetten. Kom je ook gezellig met je kleine?

Media Ukkies
Kinderen groeien op in een wereld vol media. De ontwikkelingen gaan razendsnel en jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app en maken een gezellig praatje met oma via beeldbellen. Ze beleven hier veel plezier aan en ouders geeft het af en toe een momentje voor zichzelf. Maar ze zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders is nodig. Mediaopvoeding wordt dus steeds belangrijker: het legt de basis voor mediawijsheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! We gaan met elkaar in gesprek over:

•    Hoe kan media bijdragen aan de ontwikkeling van je kind? 
•    Welke inhoud past goed bij je kind? 
•    Hoe ga je om met jouw peuter die dol is op de iPad? 
•    Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? 
•    Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? 
•    En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media? 

Samen met andere ouders maak je je wegwijs in de digitale wereld. Je deelt tips en ervaringen en ontvangt praktische handvatten en inspiratie voor een mediawijse opvoeding.

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op de woensdagochtend gecoördineerd door Leila en Sheba.  Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om  Mama Lokaal Maarssenbroek op de woensdagochtend te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Uitleg route in Safarigebouw (zwembadgebouw) tijdens Mama Lokaal

  • Bij Bisonspoor 237 aangekomen, neem je de ingang aan de voorkant van het gebouw (de achteringang is voor jongeren).
  • Ga omhoog via de trap naast de bibliotheek of pak de lift naast de trap (druk in de lift op 2).
  • Ga linksaf en ga door de klapdeuren.
  • Loop een stukje door, langs de tribune van de gymzaal.
  • Aan de rechterkant zie je nu de ingang van Second Base, ga weer door de klapdeuren.
  • Ga door de lange hal verder (links toiletten) en daarna links door de klapdeuren.
  • Je bent er. We zitten in de grote speelhal of in het keukengedeelte ernaast.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
woensdag, maart 29, 2023 - 10:00
Eind: 
woensdag, maart 29, 2023 - 11:30

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking