Inspirerend kopje koffie bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

19 nov
  • 10:00
  • Jongerencentrum Second Base (1ste verdieping Safarigebouw aan Bisonspoor 237)
  • Gratis

Inspirerend kopje koffie: Hoe om te gaan met de intense emoties van jouw kind(eren)?
Damiët Ferme-Vrede schuift deze ochtend aan voor een kopje koffie met inspiratie. Deze ochtend zetten we de emoties van kinderen centraal en hoe daar mee om te gaan.

Een driftbui, gooien met spullen, eindeloos huilen. Soms zit je als ouder met je handen in het haar wanneer je kind intens boos, verdrietig of angstig is. Je weet niet goed wat je moet doen en je wordt er zelf soms ook boos of verdrietig van. Achter al dit gedrag zitten oorzaken en het helpt je om te weten wat die oorzaken zijn. Want als je dat weet, dan is het vaak gemakkelijker er mee om te gaan. Damiët vertelt je er met alle liefde alles over tijdens deze inspiratieochtend en denkt graag met je mee over hoe om te gaan met de intense emoties van jouw kind(eren). Er is volop ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en tips uit te wisselen.  Kom je gezellig met je kind(eren)?

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan één van de coordinatoren.

Mama Taal Lokaal
Voorafgaand het Mama Lokaal organiseren wij in samenwerking met het Taalhuis speciaal voor moeders die de nederlandse taal nog niet (goed) beheersen het Mama Taal Lokaal. Een leuke, laagdrempelige gelegenheid om samen met andere mama's de nederlandse taal te oefenen. Uiteraard zijn kinderen welkom! Mama Taal Lokaal start een half uurtje voor het Mama Lokaal (om 09:30 uur) en wordt begeleid door Margaret. Daarna ben je welkom te blijven voor het Mama Lokaal en andere mama's ontmoeten zodat je meteen het geleerde in de praktijk kan brengen. Vanaf september starten we weer met het Mama Taal Lokaal.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op vrijdagochtend gecoördineerd door Elise en Margret.  

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Start: 
vrijdag, november 19, 2021 - 10:00
Eind: 
vrijdag, november 19, 2021 - 11:30

Activiteiten

9 dec

Zoom Workshop Meer Zelfvertrouwen voor je Kind

  • 09/12/2021
  • gratis na aanmelding
19 jan

Zoom Workshop Positief Opvoeden

  • 19/01/2022
  • Gratis na aanmelding
3 feb

Zoom Workshop CIrkel van Invloed

  • 03/02/2022
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking