Activiteiten

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

Uitgelicht

6 mei
 • 9:30
 • Telefonisch of per zoom
 • Gratis

Het Luister Lokaal: Even sparren over je gezinsbalans of relatie

 

"It takes a village to raise a child." (oud Afrikaans gezegde) 

 

In veel culturen worden kinderen verzorgd en opgevoed in groepsverband, omdat iedereen weet dat ouderschap veel werk is. Geen enkele ouder kan na een week niet slapen nog normaal functioneren. Niemand weet altijd zijn geduld te bewaren als je peuter zich voor de zoveelste keer tegen de grond werpt en niet mee wil werken of als je tiener/puber tegen alles in gaat. En er zijn maar weinig relaties bestand tegen de verandering van fulltime geliefden naar fulltime verzorgers die nauwelijks meer tijd hebben voor elkaar.

 

Vroeger bij onze grootouders was het krijgen van een kind gewoon onderdeel van het leven, daar dachten ze veel minder over na dan wij nu. Toen was het ook heel normaal als je zei: 'Ik weet het even niet meer, kan jij helpen?' Dat lijkt nu not done. Nu moet alles zó maakbaar zijn: jij kiest er bewust voor om een kind te krijgen, dus moet je het altijd leuk vinden en alles zelf doen. Laten we met z’n allen eerlijk en open zijn over de dynamiek van het ouderschap. We kunnen zoveel van elkaar leren! Alleen al de herkenning van elkaars uitdagingen kan je een boost van zelfvertrouwen geven! ⁠ #oudersvoorouders

 

Ouders voor ouders
Wij weten maar al te goed hoe uitdagend het opvoeden soms kan zijn en hoe fijn het dan kan zijn om even met iemand te sparren. Hiervoor hebben we o.a. het Luister Lokaal in leven geroepen. Je kunt hier als ouder even sparren met één van onze vrijwilligers die zelf ook allemaal ouder zijn (én een coaching achtergrond hebben). Zij kunnen een begrijpend en luisterend oor bieden, met volop ruimte om even te sparren over je gezinsbalans of over de opvoeding van je kind(eren) en je wellicht wat handvatten aanreiken.

 

Dus als je het gevoel hebt dat de balans in je gezin wankel is, de opvoeding of je relatie niet lekker loopt, je opvoedvragen hebt - neem dan contact met ons op. Wij koppelen je dan aan één van onze vrijwiligers die met jou een telefonische afspraak zullen maken om even samen te sparren. Het gesprek is vertrouwelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt (vanaf september) ook even sparren via de ‘Live Chat’ op onze website.

 

woensdag, mei 6, 2020 - 09:30
donderdag, december 31, 2020 - 09:30

Activiteiten

25 jan

Zoom Workshop: Social Media en Verantwoord Gamen

 • 25/01/2021
 • Gratis na aanmelding
1 feb

Zoom Workshop: Thuisonderwijs en Huiswerk

 • 01/02/2021
 • Gratis na aanmelding
3 feb

Zoom Workshop Mindfulness voor jou en je kind(eren)

 • 03/02/2021
 • Gratis na aanmelding
8 mrt

Zoom Workshop Positief Opvoeden

 • 08/03/2021
 • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking