Dreumes/Peuterdans en muziek bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

17 jun
 • 10:00
 • Jongerencentrum Second Base (1ste verdieping Safarigebouw aan Bisonspoor 237)
 • Gratis

Sophieke Salverda (Peuter Muziek Utrecht) komt deze ochtend weer leuk bij ons langs. Sophieke geeft al bijna 20 jaar met veel plezier muziek aan peuters en kleuters. Ze gaat met de kindjes (en met de mama's, papa's of oma's, opa's erbij) zingen, leuke dansjes doen en beweegactiviteiten, spelen op muziekinstrumenten en nog veel meer. Het beloofd een muzikale ochtend waarin we met de kindjes gaan zingen, leuke dansjes doen en beweegactiviteiten. Kinderen leren zo spelenderwijs en ongedwongen omgaan met bewegen op muziek. Ze ontdekken wat ze allemaal kunnen met hun lijf en leren door voor- en nadoen. Dreumes/peuter dans is o.a.goed voor:

 • Motorische ontwikkeling
 • Ontwikkeling van muzikale vaardigheden
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Spraak- en taal ontwikkeling

Maar bovenal is het vooral heel erg LEUK!  Rondom het dansen is er natuurlijk genoeg ruimte om met elkaar te kletsen. De koffie/thee staat om 10 uur klaar, kom je gezellig met je kleine?

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar Mama Lokaal Maarssenbroek om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van Second Base volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan één van de coordinatoren.

Mama Taal Lokaal
Voorafgaand het Mama Lokaal organiseren wij in samenwerking met het Taalhuis speciaal voor moeders die de nederlandse taal nog niet (goed) beheersen het Mama Taal Lokaal. Een leuke, laagdrempelige gelegenheid om samen met andere mama's de nederlandse taal te oefenen. Uiteraard zijn kinderen welkom! Mama Taal Lokaal start een half uurtje voor het Mama Lokaal (om 09:30 uur) en wordt begeleid door Margaret. Daarna ben je welkom te blijven voor het Mama Lokaal en andere mama's ontmoeten zodat je meteen het geleerde in de praktijk kan brengen. Vanaf september starten we weer met het Mama Taal Lokaal.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt op vrijdagochtend gecoördineerd door Elise en Margret.  

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Start: 
vrijdag, juni 17, 2022 - 10:00
Eind: 
vrijdag, juni 17, 2022 - 11:30

Activiteiten

13 jun

Workshop Je Kind naar de Brugklas

 • 13/06/2022
 • Gratis na aanmelding
27 jun

Zoom Workshop Word de ouder die je wél wilt zijn

 • 27/06/2022
 • Gratis na aanmelding
6 okt

Zoom Workshop Meiden Venijn

 • 06/10/2022
 • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking