Activiteiten

Workshop Het Puberbrein

Uitgelicht

17 mrt
  • 20:00
  • Jeugdpunt 'Second Base' Bisonspoor 237 in Maarssenbroek
  • Gratis na aanmelding

De situatie rondom het corona virus is dusdanig dat we al onze workshops en andere activiteiten tot in ieder geval 3 april annuleren. Begin april zullen we opnieuw de situatie beoordelen en handelen naar wat op dat moment nodig is.  We hopen je snel weer in goede gezondheid te zien tijdens een van onze activiteiten.

Zit je zoon of dochter in de puberteit, dan kan het je niet zijn ontgaan: er is iets aan de hand met die hersenen. Je kind is continu alles kwijt, doen alles op het laatste moment, heeft last van stemmingswisselingen, is lui en doet de meest idiote dingen. Hoe werkt het puberbrein en hoe is dit gerelateerd aan het gedrag van je puber? En vooral: wanneer is dit weer over en hoe kan je als ouder deze puberteit goed doorkomen?

Het puberbrein
Dachten experts tien jaar geleden nog dat de hersenen van een kind van twaalf helemaal uitgegroeid waren, nu weten we dat de ontwikkeling van het puberbrein doorgaat tot op z’n minst het 23ste levensjaar. Met name in het voorste deel van de hersenen, de prefrontale cortex, vinden nog grote veranderingen plaats tijdens de puberteit.

Tijdens deze workshop zetten we de ontwikkeling van het brein van je puber met de gerelateerde gedragingen centraal. Het belooft een interactieve avond waarin kennis en ervaringen delen centraal staan. 

  • Leer meer over het puberbrein en het gedrag dat hieraan gerelateerd is            
  • Ontdek hoe je de verbinding kan houden met je puber
  • Laat je inspireren door handige en creatieve tips 
  • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Voor en door ouders
Natascha Bakker is opvoedcoach en trainer, eigenaresse van coachingpraktijk PUUR. Natascha is moeder van twee kinderen, meisje (2014) en een zoon van (2016) en getrouwd met haar man. Daarnaast werkt Natascha parttime al jaren binnen als hulpverlener en komt bij gezinnen thuis. Natascha is vrijwilliger bij Ouders Lokaal en wil graag haar expertise vanuit haar beroep en vanuit haar ervaring als moeder met andere ouders delen.

Deelname en aanmelding
Deze avond is geschikt voor alle ouders die meer over dit onderwerp willen weten of meer willen weten. Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

dinsdag, maart 17, 2020 - 20:00
dinsdag, maart 17, 2020 - 22:00

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking