Activiteiten

Natuurbeleving bij Mama Lokaal Breukelen

Uitgelicht

6 mrt
  • 10:00
  • KDV Spruit (Kind & Co) - Schepersweg 6D in Breukelen
  • gratis

Natuurbeleving voor kinderen
Deze ochtend organiseren we voor de allerkleinsten en hun mama's (en papa's) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Ineke Bams van "Peuters in het Wild". Ineke zal deze ochtend met de kinderen en mama’s de lente centraal zetten. Als het lente is, wordt de natuur wakker. Er komen weer blaadjes aan de bomen, er zijn bloemen en ook de kleine diertjes worden actief. Gaan jullie mee op zoek?

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Ineke hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen.

Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie/thee staat om 10 uur klaar.

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! 
Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke 1e en 3e vrijdagochtend van de maand tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van KDV De Spruit volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Ciska.

Voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door Ciska Weeda. Ciska is de trotse moeder van een dochter (1 jaar). Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om samen met Ciska het Mama Lokaal Breukelen te coordineren. Interesse? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Breukelen. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

vrijdag, maart 6, 2020 - 10:00
vrijdag, maart 6, 2020 - 11:30

Activiteiten

28 feb
17 mrt

Workshop Het Puberbrein

  • 17/03/2020
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking