Activiteiten

Introductieles Mindfulness Voor Ouder(s) en Kinderen

Uitgelicht

23 mrt
 • 14:30
 • studio van in-Ki yoga, op de eerste verdieping van Safari (Bissonspoor Maarssenbroek)
 • Gratis na aanmelding

Rust in je hoofd, stress uit je lijf, angst de baas en vol vertrouwen in jezelf. Aandacht werkt!

Mindfulness is een veelgehoord begrip, maar waar staat het eigenlijk voor? Mindfulness is een levenshouding. Een open, vriendelijke en opmerkzame levenshouding. Niets meer of minder dan dat. En deze levenshouding draagt bij aan je welzijn en helpt je om je leven voluit te leven.

Wij hebben het druk, maar onze kinderen hebben het ook druk. Zo jong als ze zijn moeten ze vaak van alles. Kinderen staan al van kleins af aan bloot aan veel prikkels, ze staan bijna constant 'aan'. Hoe kunnen ze rust vinden, voelen waar hun grenzen liggen en weer contact krijgen met hun lijf? Mindfulness kan daarbij helpen. Het geeft handvatten om te leren omgaan met 'de stormen van het leven'.  Kinderen die mindfulness hebben gedaan of doen, gaan anders om met stressvolle situaties en kunnen zich beter in anderen inleven. Ze maken andere keuzes in conflictsituaties: meer bewust en vanuit rust, minder vanuit een impuls of drift. Mindfulness is goed voor alle kinderhersenen in ontwikkeling. Interesse in wat mindfulness inhoudt en wat het kan betekenen voor kinderen? Dan ben je van harte welkom op 23 maart. Dan geeft Suzanne een introductieles over mindfulness voor kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Voor en door ouders
Suzanne van Winden, moeder van drie jonge kinderen, helpt kinderen van 4 t/m 19 j aar vanuit haar praktijk 'Kids in hun Kracht' door middel van mindfulness. Mindfulness helpt haar om vanuit haar hart contact te leggen met de kinderen. Dit is de basis van haar werk en sterkt haar ook in de opvoeding van en omgang met haar eigen kinderen. Het maakt voor haar het hele avontuur van opvoeden anders. Rijker. Ze merkt daarnaast de positieve effecten van mindfulness bij haar kinderen. Ze ervaren meer rust, kunnen hun emoties beter hanteren en vragen regelmatig zelf om oefeningen omdat het ze helpt bij zichzelf te komen. Weer even uit hun hoofd en in hun lijf, en dat is het cadeautje temidden van de hectiek van alledag. 

Data en aanmelden
De introductieles is bedoeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd en is kostenloos na aanmelding. Er zijn twee leeftijdsgroepen. Om 14:30 uur start de les voor kinderen van 4 t/m 7 jaar (klik om je aan te melden) en hun ouder(s)/verzorger(s) en om 15:30 uur start er een les voor kinderen van 8 t/m 11 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s). De les zal ongeveer een half uur duren, waarna er nog voldoende tijd is om na te praten en vragen te stellen. Er is beide keren plaats voor maximaal 7 kinderen (plus ouder(s)).  In april of mei volgt een lezing voor ouders van kinderen op het voortgezet onderwijs en kunnen kinderen een introductieles volgen.

zaterdag, maart 23, 2019 - 14:30
zaterdag, maart 23, 2019 - 16:30

Activiteiten

28 jun

Mama Lokaal Breukelen

 • 28/06/2019
 • gratis
28 jun

Mama Lokaal Maarssenbroek

 • 28/06/2019
 • Gratis
3 jul

Mama Lokaal Maarssendorp

 • 03/07/2019
 • gratis
5 jul

Mama Lokaal Breukelen

 • 05/07/2019
 • gratis

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking