Activiteiten

Inspiratie Workshop Wijs met Media

Uitgelicht

21 nov
  • 20:00
  • Bibliotheek Maarssenbroek - Bisonspoor 237
  • gratis na aanmelding

Voor de generatie jongeren die nu opgroeit, is de aanwezigheid van internet en digitale media vanzelfsprekend. Veel van de vaardigheden die nodig zijn om goed met deze media om te kunnen gaan, doen ze dan ook als vanzelf op. In hun vrije tijd: alleen of met leeftijdsgenootjes. Deze generatie kijkt vaak met veel zelfvertrouwen naar het eigen mediagedrag. 

Maar handig met media, maakt nog niet mediawijs. Mediawijsheid gaat tenslotte verder dan een verzameling vaardigheden, dan dingen kunnen. Wie mediawijs is, weet bijvoorbeeld óók hoe je media slim en creatief kan inzetten om je doelen te bereiken. Of hoe je de valkuilen die nu eenmaal bij deze samenleving komen kijken het beste kunt omzeilen.   Om dit proces te begeleiden is voor jou als ouder soms best complex. Als ouder móet je mee veranderen, maar het is soms best moeilijk om zicht te houden op alle mediaontwikkelingen en de gevolgen van mediagebruik. Bovendien is het als ouder soms best moeilijk om een goede balans te vinden in het besteden van tijd aan media enerzijds en tijd vrijmaken voor sporten, buitenspelen, voldoende slapen en met elkaar praten anderzijds. 

Natuurlijk wil je als ouder zicht hebben op het media gebruik van kind. Je wilt tenslotte op allerlei manieren veiligheid bieden, ook op het gebied van Social Media. Met de vele ‘media gevaren’ (zoals verkeerde sites bezoeken, cyberpesten e.d.) zal het loslaten best lastig zijn. 

In een veranderende wereld is het moeilijk om keuzes te maken ten aanzien van mediagebruik. Wat zijn de voordelen van mediagebruik? En wat kunnen de nadelen zijn? Hoe willen wij dat onze kinderen gebruik maken van de moderne media? En wat is onze rol hierin als ouders? Tijdens deze workshop zal aandacht besteed worden aan media opvoedproblemen en jouw rol als ouder. Samen met andere ouders ga je in gesprek om meer bewustwording te creëren en laat je je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke ideeën naar huis gaat.

Wijs met Media is een inspirerende workshop voor ouders die hun kinderen (van 4 t/m 12 jaar) wegwijs willen maken in de mediajungle. Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij je opvoeding rondom het gebruik van media.

Voor en door ouders
De workshop wordt begeleid door Nancy Boot en Cathelijn van Ingen.

Deelname en aanmelden
Deelname aan deze inspiratieworkshop is gratis (alleen na aanmelding). De workshop is geannuleerd

woensdag, november 21, 2018 - 20:00
woensdag, november 21, 2018 - 22:00

Activiteiten

28 feb
17 mrt

Workshop Het Puberbrein

  • 17/03/2020
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking