Activiteiten

Inspiratieochtend Peuterpuberteit bij Mama Lokaal Maarssenbroek

Uitgelicht

11 okt
 • 10:00
 • KDV Speelstede, Bisonspoor 332 Maarssenbroek (t/o politiebureau)
 • gratis

Deze ochtend zullen we (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) de peuterpuberteit centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding van peuterpubers en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen....

Inspiratieochtend Peuterpuberteit
Vaarwel ‘Nee- fase’….. welkom Peuterpuberteit. Samen met je peuter ga je weer een nieuwe fase tegemoet. Het échte opvoeden is begonnen. Je peuter zit namelijk in een fase waarin hij zelf wil beslissen, in opstand komt en grenzen probeert te verleggen. Kortom, weer een nieuwe uitdaging voor jou als ouder!

Een uitdaging waarin je soms flink kan worstelen met de omgang en de opvoeding van je peuter. In deze periode leer je je kind én jezelf steeds beter kennen. Peuters kletsen en schreeuwen, babbelen en gillen en zijn een expert in treuzelen. Als ouder word je in deze fase flink op de proef gesteld, maar anderzijds duik je in de leuke en wonderlijke wereld van je peuter.

Hoe leuk een peuterfase ook kan zijn, er zijn ook vaak van die momenten dat alle energie wegzakt, omdat je peuter weer een driftbui heeft, peuterfratsen uithaalt of tegendraads is. Maar hoe bespaar je eigenlijk je energie op deze momenten en hoe zorg je voor een leuke peuteropvoedtijd? Tijdens deze inspirerende ochtend ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele opvoedtips, zodat jij én je peuter een geweldige peuterpuberteit tegemoet gaan.

 • Leer de (belevings)wereld van je peuter te ontdekken en ervaar dat creatief denken voor nóg meer peuterplezier zorgt.            
 • Ontdek hoe uitdagend en leuk de peuterpuberteit is en welke positieve effecten jouw gedrag kunnen hebben op je peuter.
 • Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke (opvoed)ideeën naar huis gaat.
 • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Mama Taal Lokaal
Voorafgaand aan het Mama Lokaal organiseren wij in samenwerking met het Taalhuis speciaal voor moeders die de Nederlandse taal nog niet (goed) beheersen een Mama Taal Lokaal. Een leuke, laagdrempelige gelegenheid om samen de Nederlandse taal te oefenen. Ook hier zijn de kinderen welkom. Mama Taal Lokaal start een half uurtje voor het Mama Lokaal (om 09:30uur).

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door Elise en Maraget. Deze inspiratieworkshop wordt begeleid door Corrie Versluis. Corrie is moeder van vier kinderen en is eigenaar van de praktijk Bezzzpecial kindercoaching.

Whatsapp groep
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Maarssenbroek. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

vrijdag, oktober 11, 2019 - 10:00
vrijdag, oktober 11, 2019 - 11:30

Activiteiten

28 okt

Interactieve Lezing: Voeding en ADHD

 • 28/10/2019
 • Gratis na aanmelding
1 nov

Mama Lokaal Breukelen

 • 01/11/2019
 • gratis
8 nov

Mama Lokaal Maarssenbroek

 • 08/11/2019
 • gratis
15 nov

Mama Lokaal Maarssenbroek

 • 15/11/2019
 • Gratis

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking