Activiteiten

Alles over tandenpoetsen bij Mama Lokaal Maarssendorp

Uitgelicht

18 sep
  • 10:00
  • Bibliotheek Maarssendorp, Harmonieplein
  • gratis

Een goede verzorging van het gebit van je peuter is heel belangrijk. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen je kind te leren dat veel zoetigheid slecht is voor het gebit. En dat goed poetsen het risico op gaatjes verkleint. De eerste jaren zal jij als ouder diegene zijn die de tandjes van je kleine poetst. Waar moet je op letten? Hoe houd je de mond van je kleine gezond? Hoe wordt het geen dagelijkse strijd? Mondhygieniste Fraukje Edens van DentiQ Tandartsen uit Maarssen komt deze ochtend bij Mama Lokaal langs om je tips en handvatten te geven bij het tandenpoetsen van je kleine.

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke woensdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Je kunt hierbij denken aan een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Daarnaast wordt er voor de kinderen iedere woensdagochtend rond de klok van 10:00 uur voorgelezen. Wat is er fijner dan samen met je kind luisteren naar een gek, leuk, spannend, mooi verhaal? Opa's, oma's en papa's zijn uiteraard ook van harte welkom in het Mama Lokaal! Het Mama Lokaal is gratis.

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

 

Mama Taal Lokaal
Voorafgaand aan het Mama Lokaal organiseren wij in samenwerking met het Taalhuis speciaal voor moeders die de Nederlandse taal nog niet (goed) beheersen een Mama Taal Lokaal. Een leuke, laagdrempelige gelegenheid om samen de Nederlandse taal te oefenen. Ook hier zijn de kinderen welkom. Mama Taal Lokaal start een half uurtje voor het Mama Lokaal (om 09:30uur).
 

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Rianne en Teddy. Allen trotse moeders en fan van Mama Lokaal. Wij zoeken nog vrijwilligers die het team willen versterken. Interesse? Mail ons: info@ouderslokaal.nl
 

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp-groep voor Maarssendorp. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

woensdag, september 18, 2019 - 10:00
woensdag, september 18, 2019 - 11:30

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking