Activiteiten

Vrijwilligers gezocht

Uitgelicht

Coördinatoren (vrijwilligers) Mama Lokaal gezocht

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (moeders) die het leuk vinden om Mama Lokaal Maarssen-Dorp, Maarssenbroek of Breukelen te coördineren.

Over Mama Lokaal

Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat langskomen. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Wat doe je als coördinator van Mama Lokaal?
Je bent als coördinator aanwezig om ouders te ontvangen en te voorzien van iets te drinken. Daarnaast kun je als coördinator goed zelfstandig werken, ben je integer en enthousiast en krijg je energie van anderen helpen. Verder denk je mee over de activiteiten binnen (en buiten) het Mama Lokaal en organiseer je deze in samenwerking met (en steun van) de projectcoördinator.  Uiteraard kunnen je kind(eren) mee! Verder krijg je de begeleiding die je nodig hebt om Mama Lokaal tot een succes te maken en om jezelf te ontwikkelen.

 • Gezocht bij Mama Lokaal Breukelen
  Op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur. We zoeken extra coördinatoren voor Mama Lokaal.
 • Gezocht bij Mama Lokaal Maarssen-Dorp
  Op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Mama Taal Lokaal start al om 9.30 uur en is bedoeld voor moeders die de Nederlandse taal willen oefenen. We zoeken extra coördinatoren voor Mama Lokaal en Taal Lokaal.
 • Gezocht bij Mama Lokaal Maarssenbroek
  Op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Mama Taal Lokaal start al om 9.30 uur en is bedoeld voor moeders die de Nederlandse taal willen oefenen. Voor Mama Taal Lokaal hebben we al een coördinator. We zoeken extra coördinatoren voor Mama Lokaal.

Over het platform Ouders Lokaal

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en wil een positieve opvoedomgeving creëren door ouders te verbinden en te inspireren. Tevens wil Ouders Lokaal gezinnen versterken door ouders met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Het grootbrengen van kinderen nog leuker maken door elkaar te inspireren en te ondersteunen, zodat we elkaar kunnen versterken en kunnen ontplooien/groeien. Ons doel:

 • Ouders informeren, inspireren en ondersteunen bij opvoedingsvragen
 • Ouders/gezinnen versterken
 • Opvoedingsklimaat verbeteren
 • Netwerk van het gezin uitbreiden

Ouders Lokaal biedt je een uitdagende plek waarin je als vrijwilliger veel vrijheid en verantwoordelijkheid geniet. Je wordt verwelkomd in een enthousiast team van vrijwilligers van Ouders Lokaal.

Interesse?

Heb je interesse? Dan zien wij jouw reactie met een gerichte motivatie graag tegemoet. Deze kun je mailen naar: info@ouderslokaal.nl.

 


 

Workshopbegeleiders gezocht

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en wil een positieve opvoedomgeving creëren door ouders te verbinden en te inspireren. Tevens wil Ouders Lokaal gezinnen versterken door ouders met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Het grootbrengen van kinderen nog leuker maken door elkaar te inspireren en te ondersteunen, zodat we elkaar kunnen versterken en kunnen ontplooien/groeien. Ons doel:

 • Ouders informeren, inspireren en ondersteunen bij opvoedingsvragen
 • Ouders/gezinnen versterken
 • Opvoedingsklimaat verbeteren
 • Netwerk van het gezin uitbreiden

Wat doe je als Vrijwilliger Workshops Lokaal...
Samen met een enthousiast team van vrijwilligers mag je (aanstaande) ouders op een laagdrempelige manier op weg helpen elkaar te informeren, te inspireren en ervaringen uit te wisselen tijdens de workshops van Ouders Lokaal (Workshops Lokaal). Workshops Lokaal inspireert en informeert ouders over allerlei thema’s waar ouders mee te maken hebben tijdens de opvoeding van hun kinderen. Deelnemers worden gemotiveerd tot dialoog over de dynamiek van opvoeding met al zijn uitdagingen. Als workshopbegeleider geef je de workshop als ervaringsdeskundige (als ouder). Hiervoor hebben wij allerlei leuke, inspirerende werkvormen waarvoor je getraind zult worden.

Ouders Lokaal heeft de laatste jaren een reeks aan leuke workshops ontwikkeld (zie onze website). Wij zoeken vrijwilligers die minimaal 2x per jaar een workshop willen geven. Je begeleidt de workshop steeds samen met een andere workshopbegeleider, wel zo gezellig en je kunt van elkaar leren. Je wordt verder ondersteunt door de projectcoördinator.

Ons Aanbod
Ouders Lokaal biedt je een uitdagende plek waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid geniet. Uiteraard krijg je ook de begeleiding die je nodig hebt om Workshops Lokaal Stichtse Vecht tot een succes te maken en om jezelf te ontwikkelen. Je wordt verwelkomt in een enthousiast team van vrijwilligers van Ouders Lokaal.

Heb je interesse? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet. Deze kun je mailen naar: info@ouderslokaal.nl 

Ouders Lokaal Stichtse Vecht

Lokaal samenwerking